Arktinen Rovaniemi

Elämää Lapissa

Rovaniemi on Lapin maakuntakeskus, jossa on laaja keskittymä kulttuuri-instituutioita, turistikohteita, ostoskeskuksia, harrastuspaikkoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Tasainen matkailijavirta ja tuhannet korkeakouluopiskelijat elävöittävät kaupunkia ja tuovat katukuvaan ripauksen kansainvälisyyttä, joka sekoittuu paikalliseen elämäntapaan.

Näe & koe Rovaniemellä

Museot ja galleriat

Rovaniemellä on museoita joka lähtöön: Arktikumissa opit arktisesta elämästä ja Lapin historiasta, Pilkkeessä tutustut metsänhuoltoon ja pohjoisen puulajeihin, Korundissa ihastut modernin taiteen vaihtuviin näyttelyihin.

Teatteri ja kulttuuri

Rovaniemen kaupunginteatteri sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa näyttävässä Lappia talossa aivan keskustan tuntumassa. Rovaniemellä toimii myös kesäisin Konttisen kesäteatteri, joka esiintyy ulkotiloissa Konttisen puistossa.

Urheilu- ja vapaa-aika

Lapissa liikutaan ulkona ympäri vuoden, ja keskustan alueelta löytyvät kuntosalit ja harrastuskeskukset mahdollistavat myös sisätiloissa harjoittelun. Ounasvaaralla sijaitsevalla Santasportilla harrastat monipuolisesti eri lajeja sisällä ja ulkona.

Tapahtumat ja festivaalit

Matkailukaupunkina Rovaniemi on kansainvälistynyt hurjaa vauhtia. Rovaniemellä onkin ympäri vuoden suuria ja pieniä tapahtumia, jotka kokoavat paikalliset ja matkailijat yhteen ruuan, musiikin tai taiteen nimissä.

Ravintolat ja kahvilat

Rovaniemellä on pieneksi kaupungiksi vilkas ravintola- ja kahvilakulttuuri. Keskustan alueelta löytyy ruokailuvaihtoehtoja useasta eri maasta, aina monipuolisista perheravintoloista eksoottisiin makuihin.

Joulun ihmemaa

Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki, mikä näkyy niin katukuvassa kuin kaupungin turismivirrassa. Joulupukin Pajakylä sijaitsee Napapiirillä. Pajakylästä löydät Joulupukin postin ja toimiston, jossa Pukki on tavattavissa ympäri vuoden.