Asiantuntijat

Huippuosaajat palveluksessasi

Monipuolisesti kouluttautunut ja kokenut tiimimme perehtyy asiakkaan vammaan sekä suunnittelee ja toteuttaa yksilöllisen kuntoutusohjelman asiakkaan tarpeiden mukaan.

Asiantuntijat suoraan huipulta

Monipuolinen tiimi takaa kattavan lähestymisen terveyteen ja kuntoutukseen. Lääketieteen, fysioterapian ja valmentautumisen ammattilaiset ovat yhdessä erikoistuneet rakentamaan vamman mukaisen yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen kuntoutusohjelman.

Lääkärit ovat leikanneet ja tutkineet vuosien varrella useita asiakkaita ja nähneet mitä moninaisempia vammoja. Fysioterapeutit ovat ohjanneet kuntoutujia sekä käsitelleet ja hoitaneet kuntoutettavia lukemattomilla eri fysioterapian tavoilla.

Tanja Poutiainen-Rinne tuo asiantuntijuutta huipputason suorituskyvyn saavuttamisesta, sekä säärimurtumat ja eturistisidevamman läpikäyneenä vahvan kokemuksen tehokkaasta ja tarkoituksenmukaisesta kuntoutuksesta.

Tämän tiimin lyödessä hynttyyt yhteen tiivistyy tietoa, osaamista ja kokemusta valtaisa määrä saman katon alla!

Pyydä tarjous
kuntoutuksesta

Asiantuntijaryhmämme antaa
mielellään vastauksen
kaikkiin kysymyksiisi.

OTA YHTEYTTÄ
tel. +358 400 602 711

Tanja Poutiainen supervises the exercise in Ounasvaara

Comeback Center tiimi

Tanja Poutiainen-Rinne

Olympia- ja MM-mitalisti, kokemusasiantuntija

”Laskin 17 vuotta alppihiihdon maailmancupia, mm. viidet olympialaiset, ja lopetin 34 vuotiaana keväällä 2014. Torinon olympiahopea, 4 MM-mitalia ja kolme kristallipalloa olivat suurimmat saavutukset. Koin urallani myös loukkaantumisia: kaksi säärimurtumaa sekä polven eturistisiteen repeämisen. Vahvuuteni ovat kokemus suorituskyvyn huipun saavuttamisesta sekä vahva ymmärrys siitä, mitä loukkaantumisesta kuntoutuminen vaatii. Comeback Centerissä keskityn kuntoutujan kanssa taidon ja koordinaation edistämiseen sekä mentoroimaan kuntoutusprosessia ja kokonaisuutta.”

Risto Kemppainen

Ortopedi, Suomen Hiihtomaajoukkueen ortopedikonsultti

”Olen ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja toiminut tiiviisti urheilijoiden terveydenhuollon, vammojen leikkaushoidon ja kuntoutuksen parissa yli 10 vuoden ajan. Olen työskennellyt lukuisten olympia- ja MM-tason urheilijoiden kanssa. Tällä hetkellä toimin mm. alppihiihtäjien lääkärinä sekä Rovaniemen Palloseuran ortopedikonsulttina.”

Pasi Lambacka

Fysioterapeutti (YAMK) OMT, sertfioitu urheilufysioterapeutti, Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen fysioterapeutti

”Olen toiminut fysioterapia-alalla jo vuodesta 1996. Erikoisalanani on tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoito OMT-fysioterapian keinoin sekä urheilufysioterapia, missä toimin myös kouluttajana. Toimin vastaavana fysioterapeuttina Lapin Urheiluakatemiassa. Olen myös Suomen Naisten jääkiekkomaajoukkueen fysioterapeutti. Hoitomenetelmäni pohjautuvat aina viimeiseen tutkittuun tietoon, mikä yhdistettynä pitkään kokemukseen takaa turvallisen ja mahdollisimman tehokkaan kuntoutuksen. Hallitsen manuaalisen terapian lisäksi erilaiset teippausmenetelmät, terapeuttisen harjoittelun, akupunktiohoidot, tukipohjallisten valmistamisen sekä faskiakäsittelyt.”

Kari Vinkki

Fysioterapeutti OMT, sertifioitu urheilufysioterapeutti

”Olen pitkän linjan tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistunut OMT-Fysioterapeutti. Olen toiminut Suomen Hiihtomaajoukkueen fysioterapeuttina Salt Lake Cityn ja Torinon Olympialaisissa sekä takana on myös muutamat MM-Kisat. Asiakaskuntaani kuuluu niin kesä- kuin talvilajien huippu-urheilijoita Rovaniemen alueelta ja lähiympäristöstä. Olen kouluttautunut monipuolisesti urheilufysioterapiaan ja laaja-alaisesti ihmisen liikkeeseen ja liikkumiseen sekä vammojen hoitoon.”

 

Markus Mäkiniemi

Fysioterapeutti

”Minulla on yli vuosikymmenen työkokemus neurologisesta sekä tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen fysioterapiasta. Olen kouluttautunut monin tavoin tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin, taitoharjoitteluun sekä voima- ja suorituskykyvalmennukseen. Olen toiminut voima- ja suorituskykyvalmentajan roolissa niin liikuntakykyään arvostavien ihmisten kuin kansainvälisen tason huippu-urheilijoidenkin kanssa.”

Laura Gustavsson

Fysioterapeutti, lymfaterapeutti, Suomen nuorten lentopallomaajoukkueen fysioterapeutti

”Olen työskennellyt fysioterapeuttina vuodesta 2007 erikoistuen tuki- ja liikuntaelinvammoihin ja viime vuosina erityisesti urheilufysioterapiaan. Olen toiminut vuodesta 2016 Suomen nuorten lentopallomaajoukkueen fysioterapeuttina osallistuen mm. EM-kisoihin eri joukkueiden kanssa. Lisäksi olen toiminut rovaniemeläisen miesten lentopallon Mestaruusliigajoukkue Team Lakkapään fysioterapeuttina kolmen kauden verran. Vastaanotollani käy myös useita muiden lajien urheilijoita. Vuonna 2015 valmistuin lymfaterapeutiksi, joka on mahdollistanut toisenlaisen lähestymistavan urheilijoiden kuntouttamisessa. Lymfaterapian avulla pystyn edistämään mm. urheiluvammojen ja leikkausten jälkeistä kuntoutusprosessia.”

 

Jukka Salo

Fysioterapeutti, Suomen hiihtomaajoukkueen fysioterapeutti

”Omat vahvuudet työssäni ovat tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa sekä huippu-urheilijoiden että muiden liikkuvien ihmisten osalta. Olen kouluttautunut ihmisen liikkeen ja liikkumisen analysointiin, voimantuottoasioihin sekä vammojen ja vaivojen tutkimiseen ja kuntouttamiseen. Olen työskennellyt Suomen Hiihtomaajoukkueen fysioterapeuttina vuodesta 2008 lähtien päätyöni ohessa. Takana ovat kolmet talviolympialaiset ja yhdet paralympialaiset sekä muutamat MM-kisat hiihtäjien ja ampumahiihtäjien matkassa. Harrastan itse monipuolisesti kestävyysurheilua, ja valmennustyö kiinnostaa myös. Asiakaskuntaani kuuluu Rovaniemellä kesä- ja talvilajien urheilijoita ja kuntoilijoita.”

Johanna Davidila

Fysioterapeutti

”Olen rovaniemeläinen tuki- ja liikuntaelinten ongelmien kuntoutukseen perehtynyt fysioterapeutti. Toimin osa-aikaisena fysioterapian ammatinharjoittajana sekä fysioterapeuttina erikoissairaanhoidossa. Minulla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus akuuttien vammojen sekä leikkausten jälkeisestä fysioterapiasta etenkin ala- ja yläraajojen osalta. Lisäksi minulla on kokemusta mm. erilaisten tuki- ja liikuntaelinten ongelmien kuntoutuksessa apuna käytettävistä ortooseista. Harrastan maratonjuoksua.”

Johanna Johansson

Fysioterapeutti

”Olen monipuolisen koulutustaustan omaava fysioterapeutti. Olen kouluttautunut muun muassa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin sekä urheilufysioterapiaan. Fysioterapeuttina työskentelen eri ikäisten ja tasoisten urheilijoiden kanssa. Asiakaskuntaani kuuluu niin kesä- kuin talvilajien urheilijoita. Urheilijoiden kanssa toimiessani tavoitteenani on saada urheilija takaisin lajinomaiseen harjoitteluun ja saavuttamaan maksimaalinen suorituskyky. Lisäksi pyrin ennalta ehkäisemään urheiluvammoja, toimimaan valmennuksen tukena sekä hoitamaan ja kuntouttamaan urheiluvammoja.”

Petri Kilpamäki

Fysioterapeutti (YAMK)

”Olen toiminut fysioterapeuttina tuki- ja liikuntaelimistön sekä neurologisten sairauksien kuntoutuksen parissa Rovaniemellä vuodesta 2002 lähtien. Omaa osaamistani erilaisten tuki- ja liikuntaelinten vaivojen kuntoutuksessa olen kehittänyt aktiivisesti lisäkoulutuksilla koko työurani ajan. Asiakaskuntaani on kuulunut laaja-alaisesti asiakkaita eri liikuntalajien harrastajista aivan huippu-urheilijoihin asti myös vammaishuippu-urheilussa. Omaa harrastus-/kilpailutaustaa minulla on maastopyöräilystä, triathlonista sekä seikkailu-urheilusta.”

 

Marja Vartiainen

Fysioterapeutti

”Fysioterapian erikoisosaamisen alueenani on lantionpohjan fysioterapia, jota olen tehnyt vuodesta 2010 lähtien. Tutkin ja hoidan lantionpohjan erilaisia toimintahäiriöitä: kivut, lihasaktivaation häiriöt ja tunnottomuus sekä vatsan, selän ja nivusten alueiden leikkausten jälkitilat. Lajeista kyseeseen tulevat esimerkiksi erilaisia hyppyjä sisältävät lajit (voimistelu, yleisurheilun kenttälajit) tai vatsakapselin painetta voimakkaasti nostavat lajit (hiihto, painonnosto), joissa toimintahäiriöt voivat aiheuttaa ongelmia.”

Sakari Maikku

Fysioterapeutti OMT

”Olen OMT-fysioterapeutti ja erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja hoitoon. Minulle on tärkeää, että asiakkaat saavat mahdollisimman hyvää sekä laadukasta ja nykytietämykseen pohjautuvaa hoitoa. Huomioin asiakkaat kokonaisvaltaisesti ja yhdessä asiakkaan kanssa pyrin löytämään keinot vaivan helpottamiseksi. Vastaanotollani hoidan kaiken ikäisiä asiakkaita vaivasta riippumatta. Vapaa-aikanani harrastan monipuolisesti kestävyysliikuntaa oman hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämiseksi.”

Mikko Petäjäniemi

Fysioterapeutti, urheiluhieroja

”Olen fysioterapeutti, joka omaa urheiluhierojan taustan. Ammatillinen mielenkiinto ja jatko-opinnot kohdistuvat monipuolisesti koko kehon erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon, sekä suorituskyvyn kehittämiseen. Työssäni pyrin kuuntelemaan asiakasta ja selvittämään ongelmaan vaikuttavia tekijöitä mahdollisimman monipuolisesti sekä yksilöllisiä toiveita ja tavoitteita huomioon ottaen. Hoidan sekä akuutteja että pidempään oireilleita asiakkaita koululaisista aikuisiin ja eläkeläisiin, toimistotyöntekijöistä aina ammattiurheilijoihin. Myös tapaturmien tai leikkauksien jälkeinen kuntoutus on tyypillistä työtäni.”

Anne Sirviö

Fysioterapeutti

”Minulla on lähes kahdenkymmenen vuoden työkokemus neurologisesta sekä tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta. Keskivartalon hallinnalla on merkittävä rooli kaikessa liikkumisessa, ja siksi olenkin kouluttautunut laajasti selän ja lantionalueen ongelmien tutkimiseen ja hoitoon. Erikoistunut olen lantionpohjan fysioterapiaan sekä erkauman hoitoon. Työssäni hyödynnän myös lihaskalvokäsittelyä sekä toiminnallisia liikkuvuusharjoitteita.”

Pyydä tarjous kuntoutuksesta

Asiantuntijaryhmämme antaa mielellään vastauksen kaikkiin kysymyksiisi.